Υλικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ.)
2 κουταλιές ζάχαρη
145 ml χλιαρό νερό (όχι καυτό)
4 κουταλιές ηλιέλαιο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Έναν κρόκο, λίγο γάλα και σουσάμι για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι και το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι λίγο, λίγο ανακατεύοντας να το «πάρει» η ζύμη μας.
Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας (εδώ ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα χέρια) και κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη.
Στρώνουμε σε λαδόκολλα, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 15 λεπτά
Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε τα ψωμάκια μπέργκερ. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά ώστε να πάρουν ωραίο σκούρο χρώμα.

Πηγή: iefimerida.gr