Ανησυχητική είναι η πίεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει τις υγειονομικές αρχές να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον έλεγχο της διασποράς στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι μπροστάρηδες αυτής της μάχης με τον κορωνοϊό όση χαλαρότητα δείχνει η κοινότητα, τόσο αυξάνονται τα κρούσματα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται και η πίεση στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας από τους 14 νοσηλευόμενους που είχαμε το Σάββατο και την Κυριακή, έχουμε φτάσει πλέον στους 16 ασθενείς με κορωνοϊό.

Κανείς από αυτούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν δεν είναι διασωληνωμένοι όμως τρεις βρίσκονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Πέρα από το νοσοκομείο του Ρίου, στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, νοσηλεύεται ένα άτομο, ενώ άλλα δύο υπάρχουν στην ειδικά διαμορφωμένη κλινική του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η πίεση λοιπόν έχει ξεκινήσει να αυξάνεται στα δύο μεγάλα νοσοκομεία και αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας από τη στιγμή που όσο εξαπλώνεται η διασπορά τόσο μεγαλώνει και ο αριθμός των νοσηλευομένων.