Την αντίδραση των συνδικάτων του Εργατικού Κέντρου και των εμποροϋπαλλήλων έχει φέρει η στάση μεγάλης εμπορικής αλυσίδας καταστημάτων στην Πάτρα (μη τοπικών συμφερόντων) που δύο εργαζόμενοι της έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.  

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν συνδικαλιστές και μέλη των σωματείων η εταιρεία αυτή που διαθέτει καταστήματα στην Πάτρα δεν δίνει μάσκες στο προσωπικό της, ούτε απολυμαντικά μέσα και υποχρεώνει τους υπαλλήλους της να τα προμηθεύονται μόνοι τους.

Το όλο θέμα έχει απασχολήσει από την αρχή το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς αρκετοί από τους υπαλλήλους των καταστημάτων αυτών φοβούνται και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό.

Η ανησυχία αυτή ήρθε για να ενταθεί ακόμα περισσότερο όταν πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι υπάρχει και τρίτος εργαζόμενος - στο ίδιο τμήμα με τους δύο υπαλλήλους - που είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σημειώνουμε ότι δεν έχουν γίνει μέχρι ώρας ιχνηλατήσεις. Σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του συνδικάτου εμποροϋπαλλήλων Βασίλη Παπασημακόπουλο, η επιχείρηση μέχρι ώρας δεν έχει δείξει καμία αλλαγή στην όλη στάση της. Δίνει αντισηπτικά προς πώληση, όμως, οι εργαζόμενοι της αναγκάζονται να τα αγοράσουν.