Το πρόβλημα με τον κορωνοϊό δεν κρύβεται κάτω από το χαλάκι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Έτσι, τα δύο πρόσφατα συμβάντα, όπου οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι βγήκαν δημοσίως και με γενναιότητα παραδέχτηκαν ότι ενδεχομένως να υπάρχει θέμα, άφησαν μόνο θετικές εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Το ένα παράδειγμα ήταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, που με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε να μπει σε καραντίνα.

Το άλλο παράδειγμα ήταν σίγουρα ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, που μη λογαριάζοντας την οικονομική ζημιά που μπορεί να έχει από το κλείσιμο του καταστήματος του, έστω και για δύο - τρεις μέρες, ανακοίνωσε ότι υπήρξε θετικό κρούσμα σε εργαζόμενο που είχε τουλάχιστον μία εβδομάδα να εργαστεί στο μαγαζί του.

Ωστόσο, παίρνοντας ο ίδιος την πρωτοβουλία και βάζοντας πάνω από όλα την υγεία των εργαζόμενων του και των πελατών του, αποφάσισε το προληπτικό κλείσιμο, δίνοντας έτσι ένα θετικό παράδειγμα, ως πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, σε όλο τον κλάδο για την αντιμετώπιση του όλου θέματος. 

Τον πετύχαμε το πρωί της Δευτέρας στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου όπου μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του καταστήματος του, ετοιμαζόταν να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό.

Μας μίλησε για την... αποδαιμονοποίηση του ιού που πρέπει να γίνει και μας τόνισε ότι τουλάχιστον τον ικανοποιεί ότι με την αυτή την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα, ίσως να συμβάλει σε αυτό.

«Ίσως να ήταν και για καλό αυτό που έγινε. Το λέω αυτό με την έννοια ότι έπρεπε να γίνει μία αρχή, έτσι ώστε να αποβάλλουμε το κοινωνικό στίγμα του κορωνοϊού, τόσο μεταξύ μας, στον χώρο της εστίασης, όσο και γενικότερα στην τοπική κοινωνία.

Δεν πρέπει να κρύβουμε το πρόβλημα. Αντίθετα, φανερώνοντας το, συμβάλουμε με τον τρόπο μας στον περιορισμό της εξάπλωσης της διασποράς». Ο κ. Στεργίου αναφέρεται και στην αποβολή του κοινωνικού στίγματος του κορωνοϊού από τον κλάδο της εστίασης.

«Δεν πρέπει να αφήνεται τέτοιο στίγμα στα καταστήματα εστίασης, αλλά και γενικότερα στις επιχειρήσεις. Για αυτό και το δηλώσαμε ανοικτά, χωρίς να κρυβόμαστε, γνωρίζοντας ότι είναι αρκετά πιθανό να μην υπάρχει καν θέμα. 

Ο κορωνοϊός όμως υπάρχει γύρω μας και κάποια στιγμή όλοι μας μπορούμε να προσβληθούμε. Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν».