Πιο συχνές θα είναι οι εξορμήσεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. από εδώ και στο εξής στους καταυλισμούς των Ρομά, στην περιοχή της Πάτρας και γύρω από την Αχαΐα.

Αυτό το νόημα είχε ο έλεγχος που έγινε πριν από μερικές μέρες στον καταυλισμό στα Σαγέικα.

Η ΕΛ.ΑΣ. μετά το ξυλοδαρμό και τον βασανισμό του ηλικιωμένου στο Μιντολόγλι, σε ένα περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με δράστες μέλη συμμορίας Ρομά, είναι αποφασισμένη στο πλαίσιο της πρόληψης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, να προχωρήσει σε δράσεις, ελέγχοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα στους καταυλισμούς.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ένα μεγάλο μέρος των εγκληματικών συμβάντων, αλλά και των παραβατικών συμπεριφορών, έχουν ως «πυρήνα» τους καταυλισμούς των Ρομά, είτε αυτοί είναι στην Εγλυκάδα, είτε στο Χάραδρο, είτε στην Αιγιάλεια ή ακόμα και στα Σαγέικα.

Όπως έλεγαν στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης στις συζητήσεις τους για το θέμα η παραβατικότητα στους καταυλισμούς έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι ομάδες από αυτούς έχουν οργανωθεί σε συμμορίες και σπείρες που έχουν συγκεκριμένη δράση.

Για τον σκοπό αυτόν η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη οργανώσει ένα πλαίσιο επιχειρήσεων θέλοντας έτσι να δείξει ότι δεν πρόκειται να αφήσει τα πράγματα ανεξέλεγκτα.