Απλήρωτοι για τρεις μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στην ανακοίνωσή τους γράφουν τα εξής:

"Το ΔΣ του Συλλόγου καταγγέλλει την ανάλγητη στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και τον εμπαιγμό που βιώνουν οι εκεί εργαζόμενοι του "Βοήθεια Στο Σπίτι" .

Οι εργαζόμενοι της «πρώτης γραμμής» ,οι εργαζόμενοι που αποτελούν την ασπίδα προστασίας δεκάδων εκατοντάδων ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου ,διανύουν τον τρίτο συνεχή μήνα χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους.

Κάθε προσπάθεια επικοινωνίας της Διοίκησης του Συλλόγου με τους αρμοδίους της Δημοτικής Αρχής αλλά και με τον Δήμαρχο προκειμένου να βρεθεί λύση , έχει αποβεί άκαρπη έως σήμερα.

Κάθε επαφή των εργαζομένων με τους αρμοδίους υπάλληλους, συμβούλους και αντιδημάρχους οδηγεί στον εμπαιγμό τους. Κι όμως οι εργαζόμενοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού ,συνεχίζουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους.

Αλλά έως πότε; Πίσω από κάθε εργαζόμενο υπάρχουν οικογένειες, υπάρχουν ανάγκες επιβίωσης. Μιλάμε για εργαζόμενους ,για παροχή υπηρεσιών που πρέπει νομίμως να αμείβονται μηνιαίως όπως περιγράφει η σύμβαση τους και ορίζει το Εργατικό Δίκαιο.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

1.Να πράξει την νόμιμη υποχρέωση της και να καταβάλλει άμεσα τα δεδουλευμένα των εν λόγω εργαζομένων.

2.Να σεβαστεί τον κάθε εργαζόμενο που παρέχει υπηρεσίες απλήρωτος και να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία εις βάρος τους.

3. Εν όψει της νέας παράτασης συμβάσεων των εργαζομένων, της σταθερής ροής χρηματοδότησης του «Βοήθεια Στο Σπίτι» και της δυνατότητας του Δήμου να μεταφέρει έργο και προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου ,η Δημοτική Αρχή ας προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την οριστική λύση του προβλήματος της μηνιαίας καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων”.