Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 339 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό τον τελευταίο μήνα στην χώρα που σταδιακά βγαίνει από την καραντίνα των τελευταίων 30 ημερών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το σύνολο των μολύνσεων έφθασε τις 303.109, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 2.209, καθώς άλλοι 19 ασθενείς απεβίωσαν τις τελευταίες 24 ώρες. Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε σε 669 από 690, επί συνόλου 1.199 ασθενών που παραμένουν σε δομές υγείας. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 32.805. Το σύνολο των πολιτών του Ισραήλ που θεωρείται ότι ανέρρωσαν αυξήθηκε στους 268.093, καθώς άλλοι 2.648 διαγνώστηκε πως αποθεραπεύτηκαν.

«Καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να συνεχίσουμε τη μεγάλη επιτυχία του lockdown», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος εκφράστηκε σε σταθμό της ισραηλινής αστυνομίας λίγο έξω από το Τελ Αβίβ. Επέστησε την προσοχή όσον αφορά περιοχές όπου ζουν υπερορθόδοξοι εβραίοι, καθώς ο δείκτης θνητότητας εκεί παραμένει υψηλός και συνεχίζουν να εφαρμόζονται σε αυτές τοπικά lockdown.