Με γρήγορη ταχύτητα προχωρά η Pfizer την παραγωγή του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με στόχο να υπάρχουν 100 εκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία θέλει να ρίξει αμέσως το εμβόλιο στην αγορά, εφόσον αποδειχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές, ενώ από τις 100 εκατομμύρια δόσεις, οι 40 εκατομμύρια προορίζονται για τη Βρετανία.

Παράλληλα, για το 2021, η φαρμακοβιομηχανία σχεδιάζει την κατασκευή 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων. Κάθε ασθενής θα χρειαστεί δύο δόσεις του εμβολίου.

Μιλώντας στην Daily Mail, ο βρετανός επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε μεγάλη ικανοποίηση με την γραμμή παραγωγής. «Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει. Μου έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς είδα όλη αυτή τη δουλειά να έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν».

Η παρασκευή των δόσεων για ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού γίνεται σε εργοστάσιο στο Βέλγιο.

Η Pfizer αναπτύσσει το εμβόλιο σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech. Αυτή τη στιγμή, γίνονται δοκιμές σε 44.000 ανθρώπους. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι τον Νοέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει αίτηση στις αμερικανικές αρχές για επείγουσα έγκριση του εμβολίου.