Για κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ «οι τράπεζες χαρίζουν εκατομμύρια σε μεγαλοσχήμονες», κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «κάθε μέρα αποκαλύπτονται και νέες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις δανείων μεγαλόσχημων» και ότι «η περίπτωση Πηλαδάκη τελικώς αποτελεί καθημερινή τραπεζική πρακτική». Σημειώνει πως «στους πιο πλούσιους εφοπλιστές χαρίζονται από τις διοικήσεις τραπεζών δεκάδες εκατομμύρια, την ώρα που η κυβέρνηση με το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο καταργεί πλήρως την προστασία της πρώτης κατοικίας και ωθεί σε πτώχευση ακόμα και τα φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Documento, μισό δισ. χάρισε η Πειραιώς σε 4 εφοπλιστές και συνεχίζει», επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση δεν είναι αμέτοχη». Ειδικότερα, την κατηγορεί ότι «με επανειλημμένες προσπάθειες επιχειρεί να αμνηστεύσει και αυτούς που πήραν τα δανεικά και αγύριστα και αυτούς που τα έδωσαν, ακόμη και τώρα που η ελληνική Δικαιοσύνη χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αντισυνταγματική την ασυλία των τραπεζικών στελεχών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί, ο κύριος Μητσοτάκης ετοιμάζει νέα τροπολογία για να τη γλυτώσουν τραπεζίτες και στρατηγικοί κακοπληρωτές». Σχολιάζει πως «επιδεικνύει ευαισθησία γι' αυτούς που ρήμαξαν το κρατικό χρήμα, με το οποίο ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες. Ίσως συμπάσχει επειδή και ο ίδιος διέπρεψε ως στρατηγικός κακοπληρωτής».