Τα δύο περιστατικά που έγιναν κατά της αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου ήταν μόνο η κορύφωση ενός φαινομένου που θέλει αρκετές κατηγορίες πολιτών της Πάτρας, όχι μόνο να μην συμμορφώνονται με τα μέτρα, αλλά να τα βάζουν και με τα κλιμάκια που ελέγχουν και κάνουν συστάσεις.

Μιλάμε βέβαια για την φραστική επίθεση που δέχτηκαν οι αστυνομικοί στο καφέ της Αγίας Τριάδος, όταν μπήκαν μέσα εκεί και συνάντησαν 40 όρθιους στο κατάστημα, χωρίς να υπάρχει καμία τήρηση των μέτρων, αλλά και το συμβάν που ακολούθησε στα Ζαρουχλέικα όταν προπηλάκισαν σχεδόν αστυνομικούς.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. η αντιμετώπιση που έχουν γενικότερα οι αστυνομικοί που συνοδεύουν τα κλιμάκια για τους ελέγχους κατά του κορωνοϊού από μία μεγάλη μερίδα πολιτών είναι εχθρική.

Στην καλύτερη περίπτωση αντιμετωπίζονται με μία αδιαφορία από τους πολίτες, ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι δεν εφαρμόζουν με απόλυτο τρόπο τα μέτρα, άρα κινδυνεύουν με πρόστιμο.

Στα χειρότερα καταγράφονται τα δύο περιστατικά αυτά των επιθέσεων που έχει λάβει υπόψη της η Αστυνομική Διεύθυνση και η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Αν τα περιστατικά αυτά των επιθέσεων αυξηθούν, τότε θα υπάρχει ζήτημα που θα απασχολήσει τα ανώτερα στελέχη της.

Σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, είτε αυτοί αφορούν τα καταστήματα εστίασης (εκεί που υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με τα μέτρα), είτε κοινόχρηστους χώρους που συχνάζουν νέοι και γίνονται συναθροίσεις.