Για την κλιματική αλλαγή μίλησαν ο Ίντρις Έλμπα κι η σύζυγός του Σαμπρίνα Ντόουρε Έλμπα.

Το ζευγάρι, που είναι πρεσβευτές του Διεθνούς Ταμείου Γεωργικής Ανάπτυξης του ΟΗΕ (IFAD), συζήτησε με τη Λιζ Μπονίν στο νέο podcast του BBC Radio 5 Live «What Planet Are We On?» για τη Γη και την αξιοποίηση της φωνής τους για να ενημερώσουν για την κλιματική αλλαγή.

«Υπάρχει σίγουρα κάτι που όλοι μπορούμε να κάνουμε. Το κάνετε τώρα ακούγοντας αυτή την εκπομπή. Υπάρχει ελπίδα», ανέφερε ο διάσημος ηθοποιός

«Υπάρχει μια μέθοδος, υπάρχουν βήματα. Δεν σηκώνετε απλώς τα χέρια σας ψηλά και φωνάζετε:, "Ο κόσμος φλέγεται". Υπάρχουν λύσεις και είναι ξεκάθαρο ποιες είναι αυτές οι λύσεις και πώς μπορούμε όλοι να παίξουμε ρόλο γιατί γνωρίζουμε ότι μπορεί κάθε άτομο να κάνει τη διαφορά» είπε η σύζυγος του Άγγλου ηθοποιού και σκηνοθέτη.

«Είναι τόσο εύκολο να αισθάνεσαι απελπισμένος όταν ακούς όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να φέρουν την αλλαγή. Κάθε άνθρωπος» πρόσθεσε.

Ο Ίντρις Έλμπα είπε ότι θέλει να αξιοποιήσει την επιρροή του για να δείξει εκείνους που επηρεάζονται περισσότερο από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Δεν υπάρχει έλλειψη φωνών που μιλούν για την κλιματική αλλαγή και συζητήσεων για το περιβάλλον» είπε ο ηθοποιός «αλλά δεν είναι όσο πρέπει στραμμένη η προσοχή σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα και επιπλέον υποφέρουν από την κλιματική αλλαγή».

«Βλέπουμε τους μικροκαλλιεργητές λίγο άσχετους με εμάς, κάπου στη Σαχάρα, αλλά η τροφική αλυσίδα μας συνδέει όλους. Το αποτέλεσμα δεν είναι εμφανές τώρα, αλλά θα είναι μαζικό αργότερα» προειδοποίησε.

Το ζευγάρι έχει αναζητήσει προγράμματα που βοηθούν άτομα στην Αφρική που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή και επισκέφθηκε τη Σιέρα Λεόνε πέρυσι για να συναντήσει αγρότες που επλήγησαν από την επιδημία του Έμπολα.

«Αυτοί οι αγρότες ίσως συνεισφέρουν λιγότερο στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά πλήττονται πολύ περισσότερο» είπε η Ντόουρε Έλμπα.