Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι το Σάββατο στις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και πάλι, μετά την άρση του μέτρου που τις περιόριζε, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση έγινε στην Ιερουσαλήμ, έξω από την επίσημη κατοικία του Νετανιάχου. Οι συγκεντρωμένοι ήταν «πολλές χιλιάδες», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, 20.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές.


Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση μετά την άρση των περιορισμών, την Πέμπτη. Στο πλαίσιο αυτό απαγορευόταν να διαδηλώνει κανείς σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από την κατοικία του.

Από τον Ιούλιο, πολλοί Ισραηλινοί συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο βράδυ για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική και τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση του Νετανιάχου, ο οποίος διώκεται για διαφθορά.

Στην Ιερουσαλήμ οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ισραηλινές σημαίες και φορούσαν μάσκες με την επιγραφή «Εγκληματουργός», κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη «πρωθυπουργός». Στο Τελ Αβίβ κατέβηκαν στους δρόμους επίσης αρκετές χιλιάδες, πολλοίς με τις οικογένειές τους.

Η αστυνομία έκανε λόγο για πολλά επεισόδια σε διάφορες περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια των οποίων «ύποπτοι» επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με δακρυγόνα και ύβρεις. Πολλοί από αυτούς συνελήφθησαν.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP