Εκτός από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός, πως ο ιός «επιλέγει» πλέον πολλούς νέους, και όχι μόνο ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, αποδεικνύεται ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, όπως λανθασμένα πιστεύουν μερικοί, αλλά η ηλικιακή τους ομάδας, αποτελεί την «αγαπημένη» του νέου κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 17/10, ανακοινώθηκαν 482 νέα κρούσματα στη χώρα μας, επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη χειρότερη καταγραφή μετά τα 508 της Παρασκευής.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η ηλικιακή κατανομή δείχνει ότι η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και υπάρχει δυσκολία του περιορισμού της παρά τα μέτρα, καθώς οι νέοι, που κυκλοφορούν και περισσότερο, βρίσκονται στο στόχαστρο του φονικού ιού.

Από τα 482 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, πάνω από το 45% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών, ενώ περιλαμβάνονται και 40 παιδιά έως 18 ετών. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών).


Σε ό,τι αφορά τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, που έχουν φθάσει τα 24.932, η πλειοψηφία τους ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών.

Γι αυτό λοιπόν, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να τηρήσουν τα βασικά μέτρα προστασίας, όπως είναι η χρήση μασκών, οι κοινωνικές αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής υγιεινής.