Μια νέα σειρά που έρχεται σε λίγες μέρες στο Netflix, αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων τηλεθεατών, καθώς έχει άρωμα από αρχαία Ελλάδα.

Ο λόγος για την anime σειρά «Το αίμα του Δία» (Blood of Zeus), η οποία όπως φαίνεται και από τον τίτλο της, έχει ως θέμα της, την ελληνική μυθολογία και τους 12 θεούς του Ολύμπου.

Κεντρικός ήρωας της νέας σειράς του Netflix, είναι ο Ήρων, ο οποίος ανακαλύπτει ότι είναι νόθος γιος του Δία, αλλά και ότι η μοίρα του κόσμου βρίσκεται στα χέρια του. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Netflix στην επίσημη σύνοψη της σειράς, «ένας κοινός θνητός στην Αρχαία Ελλάδα, ο Ήρων, ανακαλύπτει την αληθινή κληρονομιά του, ως γιος του Δία και τον σκοπό του: να σώσει τον κόσμο από μια στρατιά δαιμόνων».

Το «Αίμα του Δία» (Blood of Zeus), παλαιότερο γνωστό ως «Gods & Heroes», είναι μια επερχόμενη πρωτότυπη σειρά διαδικτυακού στυλ anime, που δημιουργήθηκε από τους ελληνικής καταγωγής Charley και Vlas Parlapanides για το Netflix. Την παραγωγή έχει αναλάβει η Powerhouse Animation Studios, ενώ η σειρά έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου από το Netflix.


Τις φωνές των χαρακτήρων δανείζουν οι ηθοποιοί, Jason O'Mara (Agents of SHIELD, Man in the High Castle), Jessica Henwick (Iron Fist), Claudia Christian (Babylon 5) και οι ελληνικής καταγωγής Elias Toufexis, Melina Kanakaredes (CSI: NY) και Chris Diamantopoulos (Silicon Valley).

Υπενθυμίζεται ότι το Netflix ετοιμάζει άλλη μία σειρά, η οποία θα είναι βασισμένη και αυτή στην ελληνική μυθολογία, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ανακοινώσει ημερομηνία προβολής. Η σειρά θα ονομάζεται «Kaos» και θα σκηνοθετηθεί από την Τσάρλι Κόβελ (Charlie Covell), θα αποτελείται από 10 επεισόδια και θα είναι μια ιδιαίτερη σειρά, η οποία θα εστιάζει στην πολιτική, την εξουσία και τη ζωή στον Κάτω Κόσμο. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Netflix το «Kaos» περιγράφεται ως: «Μια ιδιαίτερη σειρά που μέσα από μια σύγχρονη ματιά εξερευνά την ελληνική μυθολογία, εστιάζοντας στη σχέση φύλου-πολιτικής, την εξουσία και τον Κάτω Κόσμο».

«Και ενώ οι Θεοί του Ολύμπου και οι Τιτάνες ετοιμάζονται για πόλεμο, ο Ήρων, ένας θνητός που ζει στα περίχωρα της αρχαίας Ελλάδας, είναι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας να επιβιώσει μετά την επέλαση ενός μοχθηρού στρατού δαιμόνων, όταν ανακαλύπτει τα μυστικά του παρελθόντος του», αναφέρει το Netflix στην περιγραφή του για τη σειρά, στο επίσημο κανάλι του στο YouTube.


Το Αίμα του Δία | Επίσημο τρέιλερ | Netflix