Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη, θα επιδιώξουν να έχουν μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο οι κάτοικοι του Αγίου Νεκταρίου για το θέμα του αμιάντου που εξακολουθεί και υπάρχει πάνω από τις στέγες των σπιτιών τους.

Αυτή η κατεύθυνση αποφασίστηκε να δοθεί για να γίνει μία νέα αρχή στη λύση του προβλήματος τους, στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε από το προεδρείο του εκπολιτιστικού συλλόγου της περιοχής τους.

Η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τις επιδιώξεις των κατοίκων της συνοικίας, θα αποτελέσει την αφετηρία των πρωτοβουλιών που θα πρέπει να παρθούν για τη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος τους που έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία ενός μεγάλου κομματιού της Πάτρας.

Μέχρι ώρας δεν έχει γίνει τίποτα πάντως και είναι χαρακτηριστικό ότι η επιτροπή που είχε οριστεί από τους φορείς της περιοχής, πριν από μερικούς μήνες, για να εξετάσουν τις πτυχές του ζητήματος δεν έχει κάνει ούτε μία συνεδρία, ενώ στην ουσία έχει λήξει η θητεία της.

Πάντως, με βάση τον νέο περιβαλλοντικό νόμο που είχε ψηφιστεί πριν από τρεις με τέσσερις μήνες από την Ολομέλεια της Βουλής,  την ευθύνη για την απομάκρυνση του αμιάντου την έχουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Κάτι που όμως στην περίπτωση των κατοίκων των εργατικών κατοικιών του Αγίου Νεκταρίου, δεν μπορεί να γίνει πράξη αφού εκτός από το ότι δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες για κάτι τέτοιο, τα σπίτια αυτά με τον αμίαντο τους δόθηκαν από το κράτος, δεν τα πήραν από μόνοι τους, ούτε έχουν καμία ευθύνη για την ύπαρξη αυτού του καρκινογόνου υλικού.

Θυμίζουμε ότι μιλάμε για 115 οικογένειες που ζουν στα σπίτια αυτά,  έχοντας τον καρκίνο στις στέγες τους, ενώ είναι ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες Πατρινούς αφού γύρω από τις εργατικές κατοικίες υπάρχουν πολυκατοικίες, καταστήματα, ακίνητα, υπηρεσίες και σχολεία.