Συνεχίζει να εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στη χώρα και οι λοιμωξιολόγοι βρίσκονται μπροστά σε νέο πονοκέφαλο καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει τους επόμενους μήνες.

Την ίδια στιγμή, ο φόβος εισόδου περισσότερων περιοχών στο επίπεδο 4 Aυξημένου Kινδύνου στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας είναι πλέον έντονος.

Προς το παρόν στο επίπεδο αυτό βρίσκεται μόνο η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, γι’ αυτό και από την Παρασκευή βρίσκεται σε καθεστώς lockdown με τους πολίτες να υποχρεούνται να εφαρμόσουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Και δεν είναι μόνο τα τοπικά lockdown που ανησυχούν τις υγειονομικές αρχές αλλά είναι και ο χειμώνας καθώς παραμένει άγνωστο και τι θα γίνει με το εμβόλιο αλλά και αν θα υπάρχει δραματική αύξηση των κρουσμάτων. Το κρύο, λοιπόν, είναι αυτό που ανησυχεί τις αρχές καθώς όταν έρθει το κρύο ο κόσμος θα κλειστεί μέσα σε κλειστούς χώρους γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα διασποράς του κοροναϊού.

Άλλον έναν προβληματισμό που έχουν οι ειδικοί επιστήμονες αφορά στο «κοκτέιλ» κοροναϊού και γρίπης. Το πρόβλημα είναι πρωτόγνωρο σε παγκόσμιο επίπεδο βέβαια, καθώς φέτος θα συνυπάρχει ο ιός της γρίπης αλλά και ο κοροναϊός.

Το γεγονός αυτό προκαλεί φόβους καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίζουν τα περιστατικά των δύο ιών, δεδομένου ότι οι δύο ιοί προκαλούν περίπου τα ίδια συμπτώματα.