Για την ξαφνική απώλεια της μητέρας του Νίκης μίλησε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθηνών, Θάνος Πλεύρης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", ο Θάνος Πλεύρης περιέγραψε πώς έχασε ξαφνικά τη μητέρα του. Όπως λέει χαρακτηριστικά: "πραγματικά, ήταν μια αναπάντεχη απώλεια. Καθώς η μητέρα μου ήταν υγιέστατη και ενώ είχε βγει να περπατήσει, παρασύρθηκε από όχημα και τελικά έχασε τη ζωή της.

Από τη μια πλευρά είναι σοκαριστικό να πληροφορείσαι ότι από τη μια στιγμή στην άλλη κινδυνεύει η ζωή ενός αγαπημένου σου προσώπου, αλλά από την άλλη και εγώ και η αδελφή μου προετοιμαστήκαμε, καθώς για περίπου έναν μήνα βρισκόταν διασωληνωμένη από το ατύχημα. Στη μητέρα μου, Νίκη, οφείλω κατά πολύ και την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μου και σίγουρα η απώλεια της μάνας είναι κάτι συγκλονιστικό όποτε και να γίνει, πόσω μάλλον όταν έρχεται αναπάντεχα, χωρίς να είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Από τη μία πλευρά χαίρομαι που θυμάμαι τη μητέρα μου μέχρι την τελευταία στιγμή υγιή και ακμαία, αλλά θλίβομαι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, διότι θεωρώ ότι είχε πολύ καλά, ποιοτικά χρόνια μπροστά της.

Την καλύτερη ευχή μού την έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας, όταν, εκφράζοντάς μου τα συλλυπητήριά του, μου ανέφερε ως παρηγοριά ότι θα πρέπει να σκέφτομαι ότι, όταν πέρασα την περιπέτεια της υγείας μου και τελικά σώθηκα, ήταν σαν να έδωσα στη μητέρα μου τη χαρά ακόμα μίας γέννας.