Στυγερό έγκλημα με οσμή τρομοκρατίας έλαβε χώρα σε περιοχή βόρεια του Παρισιού στη Γαλλία το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος στην περιοχή Κονφλάνς Σαντ – Ονορίν.

Η δολοφονία έλαβε χώρα κοντά σε σχολικό κτίριο, ενώ μετά την επίθεση, ο άνδρας που κρατούσε ένα μαχαίρι, απείλησε τους αστυνομικούς που άνοιξαν πυρ εναντίον του. Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, ο δράστης φαίνεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ», κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τα γαλλικά δημοσιεύματα.

Πηγές από την γαλλική αστυνομία κάνουν λόγο για δολοφονία που συνδέεται με τρομοκρατία και εμπλοκή ατόμων που συνδέονται με εγκληματικές πράξεις. Η υποδιεύθυνση της αντιτρομοκρατικής και γενική διεύθυνση της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Οι αστυνομικοί δεν πλησίασαν αμέσως τον δράστη, καθώς φαίνεται πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Αρχικά, μια ομάδα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε τα εκρηκτικά, πριν οι Αρχές μπορέσουν να πλησιάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.