Την άποψη αυτh εξέφρασε σε χρονογράφημά του την 13ην τρέχοντος ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Γιώργος Μασαβέτας, στην έγκριτη εφημερίδα, έντυπη και ηλεκτρονική «Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας». Πρόκειται για άποψη που δηλοί απόλυτη πραγματικότητα και συνεχή διάρκειαν καθόσον στις παράνομες απειλές, αυθαίρετες και απαράδεκτες ενέργειές της δεν τολμά να αντιδράσει η άτολμη Ευρώπη. Άρα δέχεται καθημερινώς τις απόλυτες περιφρονήσεις της τουρκίας, Σχεδιάζει δήθεν ποινές για να την τρομοκρατήσει αλλά περισσότερον τρομοκρατούνται και πανικοβάλλονται οι ίδιοι, αφού δεν έχουν κότσια να επιβάλουν κυρώσεις, που θα την αναγκάσουν σε αποφυγήν παρανομιών. Και το αξιοπερίεργον είναι ότι οι παραβιάσεις γίνονται στα σύνορα της Ευρώπης και η αντίδραση είναι ανύπαρκτη.

Πιο αξιοπερίεργον και ανεξήγητον είναι γιατί επέβαλε εν ριπή οφθαλμού κυρώσεις στην Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας και εμείς που δεν έχομεν δικαίωμα veto στην Ευρώπην δεχθήκαμεν τις κυρώσεις με αποτέλεσμα να απαγορεύσει η Ρωσία αγορά Ελληνικών αγροτικών προϊόντων!! Ακόμα σε μηδέν χρόνον ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Λευκορωσίαν και άσκησε veto προς τιμήν της μόνον η Κύπρος!!! Εμείς οι «ελεγχόμενοι» δεν αντιδράσαμεν. Τι κίνδυνον διατρέχει η Ευρώπη από το εσωτερικόν πολίτευμα της Λευκορωσίας!!! Κανένα,

Η Ελλάδα και η Ευρώπη πλήττονται δεινώς από τις παράνομες καθημερινές δράσεις της τουρκίας, τόσον από πλευράς παραβιάσεως Διεθνών κανόνων όσον και οικονομικώς, αλλά και από πλευράς κύρους. Ταπεινώνει όλους και ποδοπατεί όλους. Τους φτύνει κατάμουτρα όπως λέει και ο Μασαβέτας. Εμείς δε τρέχομεν σε διάφορους να παραπονεθούμεν ότι η τουρκία παραβιάζει τα όριά μας και την ΑΟΖ μας!!

Μεγάλη περιφρόνηση είναι και η σημερινή αναφορά τούρκου τιτλούχου. Είπε.

Ας φέρουν τις κυρώσεις. Τι κάθονται. Θα μας κάμουν πιο αποφασιστικούς!
Η τουρκία αυτήν την στιγμήν κάνει αναίμακτον επεκτατικόν πόλεμον. Προσπαθεί να εισέλθει στην ανατολικήν Μεσόγεον όπου δεν έχει κανένα δικαίωμα και να καταλάβει 189.000 τ.χιλιόμετρα!! Αυτό αναφέρεται στο άρθρον του προμνησθέντος δημοσιογραφου Μασαβέτα και κανείς δεν έχει αναπτύξει άρθρον εν εκτάσει από τις τηλεοράσεις ώστε να μάθει ο Ελληνικός Λαός το εύρος των παρανόμων αξιώσεων της τουρκίας.

Αν είχε οριοθετηθεί η ΑΟΖ Ελλάδος- Κύπρου πριν δεκαετίες, που ήδη και τώρα αδικαιολογήτως καθυστερεί, δεν θα είχε εξαπλωθεί η τουρκία στην Ανατολικήν Μεσόγειον να κάνει έρευνες σε χώρον που δεν δικαιούται. Ο χάρτης της Σεβίλλης είναι απόλυτος φραγμός στην τουρκίαν. Γιατί δεν τον φέραμεν στην δημοσιότητα από την πρώτην στιγμήν των παραβιάσεων σε Ελλάδα και Κύπρον; Οι αναλυτές στις τηλεοράσεις τον γνώριζαν;

Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ θα είχε περιορίσει σε μέγα βαθμόν στις παράνομες NAVTEX στο Αιγαίον.

Τι κάναμεν τόσα χρόνια;