Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, ζητώντας επίσπευση, από την ΕΡΓΟΣΕ, των διαδικασιών σύνταξης – παρουσίασης του προϋπολογισμού των έργων υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου καθώς και συνάντηση επί του θέματος.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων, μεταξύ άλλων, θα αναφέρει ότι στην τελευταία συνάντησή που είχαν με τον Υπουργό, στις 9/9/2020, ο εκπρόσωπος της ΕΡΓΟΣΕ υποσχέθηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα (περίπου 2 εβδομάδες), θα έχει έτοιμο τον προϋπολογισμό των έργων για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής με την μέθοδο cut and cover από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου.

Μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι της ΕΡΓΟΣΕ δεν έχουν επικοινωνήσει με το Δήμο και δεν έχουν παραληφθεί ούτε οι προτάσεις τους ούτε ο προϋπολογισμός των έργων.

Αυτό το βήμα είναι αναγκαίο για να διερευνηθούν οι τρόποι χρηματοδότησης του έργου.

Στην επιστολή θα αναφέρεται ότι με την παρέμβαση του Υπουργού πιστεύεται ότι θα επιταχυνθούν οι χρόνοι της σύνταξης – παρουσίασης του προϋπολογισμού από την ΕΡΓΟΣΕ, ώστε να γίνει στη συνέχεια μια συνάντηση με παραγωγικό περιεχόμενο, η οποία θα στηρίζεται σε δεδομένα.

Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος θεωρεί χρήσιμο να συμμετέχει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Ν. Φαρμάκης.