Η Art in Progress είναι ο βασικός λόγος που η Πάτρα έχει μετατραπεί σε μία υπαίθρια γκαλερί ως η πόλη των murals, μέσα από τα έργα που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία της από το Διεθνές Street Art Festival.

Δεν έχει όμως μόνο το δικαίωμα η Πάτρα να βάλει περισσότερο χρώμα και φαντασία στους γκρίζους τοίχους της. Το δικαίωμα αυτό το έχει κάθε μέρος που αγαπά την τέχνη.

Έτσι η Art in Progress, έχοντας στο πλευρό της την πολύτιμη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, προχώρησε στην υλοποίηση ενός καλλιτεχνικού project σε ένα υπέροχο μέρος, αρκετά χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα.

Μία μοναδική τοιχογραφία 90 μέτρων μήκος υλοποιείται αυτή τη χρονική περίοδο, σε μία ιδιαίτερη τοποθεσία στον Δήμο Ήλιδας, από την καλλιτεχνική ομάδα της Art in Progress και υπό την εικαστική και τεχνική καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ArtWalk, Κλεομένη Κωστόπουλου (KLE).

Το σχέδια που επιμελήθηκε ο KLE ενέχουν την έντονη ιστορική εντοπιότητα αλλά και την «δροσερή» καθημερινότητα της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ έχει αρχίσει ήδη να τραβά την προσοχή τόσο των τοπικών και εθνικών ΜΜΕ, όσο και των κατοίκων ή των περαστικών επισκεπτών του παραλιακού μετώπου, στην προβλήτα από το πανέμορφο και γραφικό λιμανάκι στο Παλούκι Αμαλιάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Άλλαξε την πόλη, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και μαθητές.

Η εξωστρέφεια, οι δημιουργικές συνεργασίες και η εκπαίδευση νέων καλλιτεχνών - τοιχογράφων είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Art in Progress για τα επόμενα χρόνια.

Η τοιχογραφία πραγματοποιείται υπό την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας και την σταθερή υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τα έργα του KLE είναι προσαρμοσμένα όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς στην ιδιαιτερότητα του μέρους και έχουν κάτι από καλοκαιρινή ανεμελιά και ξένοιαστες στιγμές, συνδυασμένες πάντα με φαντασία και παιδικότητα.

Στα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Οι τοιχογραφίες που γίνονται σε συνεργασία με τον δήμο Ηλίδας ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες και ο KLE μας έδωσε μία γεύση από τα ολοκαίνουργια έργα του.

Δείτε: