Ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης της μικρής Αλεξίας, η οποία είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές στη Θήβα ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα πριν από 2 χρόνια.

Το κοριτσάκι έχει υποστεί αναπηρία 95% εφ’ όρου ζωής, ενώ έχει υποβληθεί σε έξι χειρουργεία. Μάλιστα η μικρή Αλεξία νοσηλεύτηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο χάρη στην στήριξη του κόσμου που βοήθησε να συγκεντρωθούν τα χρήματα.

«1,5 χρόνο τώρα περνάμε τον Γολγοθά μας όλη η οικογένεια. Και σήμερα στο δικαστήριο έχει κάνει ένα αίτημα στον εισαγγελέα ο δικηγόρος της οικογένειας αυτής (του κατηγορούμενου) για να κάνει ποινική διαπραγμάτευση, να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο καθόλου» ανέφερε ο πατέρας του κοριτσιού στην κάμερα του Open TV.

Περιγράφοντας την καθημερινότητα της οικογένειας είπε: «Είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και στο κρεβάτι το κορίτσι μας. Έχασε όλα τα παιδικά της χρόνια. Πάμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Χαλκίδα. Αλλά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Περνάμε ένα δράμα. Πήγε και στο εξωτερικό αλλά δεν τελείωσε, ήρθε ένα μήνα νωρίτερα λόγω κορωνοϊού. Είχαμε και ατυχίες και από εκεί». Και κατέληξε: «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη, να αλλάξει ο ποινικός κώδικας».