Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Ακόμα και στα 34 χρόνια του, ο Πορτογάλος μπορεί να κάνει τη διαφορά στη Superleague. Τυπικά, είναι ελεύθερος, ουσιαστικά δεν είναι διαθέσιμος. Διότι ο Αντελίνο θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ και στην πραγματικότητα, δεν σκέφτεται να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα.

Μέχρι το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του, αποσκοπούσε στο να ασκήσει πίεση στην οικογένεια Σαββίδη και να ανακινήσει την παραμονή του. Εκ του αποτελέσματος, ο Βιεϊρίνια τα κατάφερε, αφού ο Κυριάκος Κυριάκος δήλωσε την Τετάρτη ότι η «πόρτα» της Τούμπας δεν έχει κλείσει για τον αρχηγό του Δικεφάλου του Βορρά.

Προς την ίδια κατεύθυνση στόχευαν και οι φήμες για προσέγγιση του Βιεϊρίνια με τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος «διέρρευσε» στο περιβάλλον του ότι μιλάει με τους «πράσινους», προκειμένου να κινητοποιήσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Κρούση από τον Παναθηναϊκό στον Βιεϊρίνια ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Ούτε ο Λάζλο Μπόλονι ζήτησε από τον Γιάννη Αλαφούζο την απόκτηση του 34χρονου ακραίου. Έχει άλλες προτεραιότητες ο Ρουμάνος προπονητής και ο Βιεϊρίνια δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών από τη Θεσσαλονίκη, ο Βιεϊρίνια μίλησε με τον Ιβάν Σαββίδη και επίκειται η ανατροπή. Να συμβεί αυτό που τόσο επιθυμεί ο Βιεϊρίνια: να παραμείνει στη συμπρωτεύουσα. Πάντως, στην Αθήνα, δεν τέθηκε θέμα να εγκατασταθεί…