Προσπάθειες για να ενεργοποιήσει τον τέταρτο μειοδότη του διαγωνισμού και να μπορέσει να αποφύγει την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος για το έργο της ανακαίνισης των αποθηκών του πρώην ΑΣΟ.

Ως γνωστόν οι τρεις μειοδότες του διαγωνισμού, ο ένας μετά τον άλλον διαδοχικά, έχουν αρνηθεί να προχωρήσει το έργο, με τον πρώτο μάλιστα να διαλύει την σύμβαση που είχε υπογραφεί, με το δικαιολογητικό ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών.

Άρνηση βρήκε η δημοτική αρχή και από τους δύο επόμενους εργολάβους που είχαν αναδειχθεί στην δεύτερη και στην τρίτη θέση του διαγωνισμού, άρνηση που φέρεται να οφείλεται σε κάποιες διαφωνίες που αφορούν οικονομικούς λίγους.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι το έργο για τη δημιουργία πολυχώρου – πολιτιστικού κέντρου στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, στις Ιτιές, θα επαναπροκηρυχθεί, κάτι που σημαίνει ότι η έναρξη των εργασιών θα καθυστερήσει αρκετά και το όλο θέμα θα πάει πίσω.

Μοναδική του ελπίδα είναι ο τέταρτος μειοδότης, όμως, πάνω σε αυτό το ζήτημα και στις επαφές που γίνονται, υπάρχει σιγή ιχθύος από την δημοτική αρχή. «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα πάνω σε αυτό το θέμα» έλεγε τις προάλλες άνθρωπος της Μαιζώνος.

Πάντως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων, Χρήστος Κορδάς, έχει ξεκαθαρίσει ότι το έργο δεν χάνεται, τα χρήματα υπάρχουν και το νέο κέντρο που αποτελεί ένα όραμα πνοής για τον δήμο και την περιοχή, θα υλοποιηθεί.