Ξαφνικά κίνδυνος για το έργο του δημοτικού αποτεφρωτηρίου που είναι να προχωρήσει ο δήμος στο βιοτεχνικό πάρκο (ΒΙΟΠΑ) της Πάτρας.

Ο χώρος του οικοδομικού τετραγώνου Β32 του ΒΙΟΠΑ, εκεί δηλαδή που έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο είναι προγραμματισμένος στα τέλη Οκτωβρίου να βγει σε πλειστηριασμό.

Για τον σκοπό αυτό και με στόχο να δώσει μια ένεση ρευστότητας στο φορέα η δημοτική αρχή συζήτησε με την αντιπολίτευση την προοπτική να εξαγοράσει το κτίριο της διοίκησης του ΒΙΟΠΑ.

Η εξαγορά αυτή θα είναι ανάσα για τα οικονομικά δεδομένα του ΒΙΟΠΑ και θα βοηθήσει ώστε να αποφευχθεί ο πλειστηριασμός του οικοπέδου που προορίζεται για το αποτεφρωτήριο, στις 29 Οκτωβρίου.

Ο πλειστηριασμός γίνεται με επισπεύδουσα κοινοπραξία από την Αττική και με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 310.000 ευρώ για παλιά οφειλή του φορέα προς την εταιρεία.

Αν προχωρήσει η διαδικασία, ο δήμος θα χάσει το ακίνητο για το αποτεφρωτήριο και αυτό σίγουρα θα είναι ένα ακόμα εμπόδιο γα την κατασκευή και την υλοποίηση του έργου.

Θυμίζουμε ότι ο χώρος του ΒΙΟΠΑ είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένος, με τις επιχειρήσεις που διατηρούν την έδρα τους εκεί να "φωνάζουν" για την κατάσταση που επικρατεί και να μιλούν για μία υποβάθμιση που ασφαλώς δεν βοηθάει ούτε τον φορέα, ούτε τη λειτουργία τους.