Η Apple παρουσίασε χθες το νέo iPhone 12 σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις προκαλώντας φρενίτιδα στους λάτρεις της κινητής τηλεφωνίας και γενικότερα της τεχνολογίας.

Η μεγαλύτερη διαφορά των νέων iPhones είναι η έλευση του 5G, κάτι που ο αμερικανικός κολοσσός δεν είχε τολμήσει μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, τα νέα της τηλέφωνα θα υποστηρίζουν 5G Ultra Wide Band, το ταχύτερο 5G δηλαδή.

Αυτές είναι οι τιμές για τα νέα iPhones 12

Το νέο κινητό θα κυκλοφορήσει με οθόνη OLED 6,1 ιντσών (αρχική τιμή 799 δολάρια) και σε «Mini» εκδοχή με οθόνη 5,4 ιντσών (αρχική τιμή 699 δολάρια). Το iPhone 12 είναι 11% πιο λεπτό από το προηγούμενο μοντέλο iPhone 11, ενώ το iPhone 12 Mini λίγο μικρότερο από το τωρινό iPhone SE.


Επίσης, θα κυκλοφορήσουν μία αναβαθμισμένη έκδοση «iPhone 12 Pro» με οθόνη 6,1 ιντσών, τρεις κάμερες και έναν νέο τρισδιάστατο αισθητήρα lidar (999 δολ.), καθώς και μία μεγαλύτερη έκδοση «Pro Max» με οθόνη 6,7 ιντσών (1.099 έως 1.399 δολ.), το οποίο θα είναι πλέον το μεγαλύτερο smartphone της Apple.

Όλες οι νέες συσκευές διαθέτουν τον νέο επεξεργαστή A14 Bionic που υπάρχει και στο iPad Αir, καθώς επίσης το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Face ID και δυνατότητα ταχύτερης ασύρματης φόρτισης.


Apple Event — October 13

«Στοίχημα» για την Apple το 5G του νέου iPhone 12

Οι αναλυτές περιμένουν, πάντως, να δουν κατά πόσο οι καταναλωτές θα παρακινηθούν να αλλάξουν το τωρινό τηλέφωνό τους, ωθούμενοι από τη δυνατότητα 5G του νέου iPhone 12. Αυτό όμως -ανάλογα με τη χώρα- θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο οι πάροχοι και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δίνουν τέτοιες δυνατότητες για γρήγορες επικοινωνίες πέμπτης γενιάς.


Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυκλοφορία του iPhone 12 και iPhone 12 Pro αναμένεται στα καταστήματα αρκετών χωρών από τις 23 Οκτωβρίου, ενώ των iPhone Mini και Pro Max από τις 13 Νοεμβρίου.


Meet iPhone 12 — Apple

Η εταιρεία παρουσίασε, επίσης, το νέο μικρότερο «έξυπνο» ηχείο HomePod Mini (με αρχική τιμή 99 δολάρια), το οποίο «μιλάει» με τη φωνή της προσωπικής ψηφιακής βοηθού Siri και θα αρχίσει να πωλείται από τις 16 Νοεμβρίου.


Παραδόξως, η ανακοίνωση των νέων προϊόντων συνέπεσε με υποχώρηση της τιμής της Apple κατά περίπου 3% στο αμερικανικό Χρηματιστήριο.