Αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών σε ΜΕΘ από τον κορωνοϊό, παρουσίασε η Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο. «Δεν θα στείλουμε την αστυνομία στα σπίτια των Ιταλών», δήλωσε πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία οι εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα κρούσματα κορωνοϊού σημείωσαν μεγάλη άνοδο. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 5.901 κρούσματα και 41 θύματα. Το τελευταίο 24ωρο μάλιστα, εισήχθησαν 62 ασθενείς σε ΜΕΘ, όπου συνολικά νοσηλεύονται 514 άνθρωποι. Την προηγούμενη ημέρα τα νέα κρούσματα ήταν 4.619, με 39 νεκρούς. Παράλληλα, 5.076 ασθενείς έχουν εισαχθεί στους θαλάμους των ιταλικών νοσοκομείων και 81.603 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «η Ιταλία είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός».

«Δεν θα στείλουμε ποτέ την αστυνομία στo σπίτι των πολιτών, αλλά πρέπει να υιοθετήσουμε προσεκτικές συμπεριφορές, για να μπορέσουμε να χειριστούμε την φάση αυτή», πρόσθεσε ο Κόντε.

Εξήγησε, δε, ότι «ο κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να μην κηρυχθεί και πάλι η χώρα σε κατάσταση γενικού lockdown» ενώ προέτρεψε τους Ιταλούς να είναι πιο προσεκτικοί όταν συναντούν φίλους και συγγενείς, διότι έχει αποδειχθεί ότι ο ιός μεταδίδεται, κυρίως, μέσα στο σπίτι