Μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Ολλανδία έγινε το πρώτο άτομο που αναφέρθηκε ότι έχασε τη ζωή του, έχοντας προσβληθεί δυο φορές από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η 89χρονη γυναίκα έπασχε από έναν σπάνιο τύπο λεμφώματος μυελού των οστών, που επιβάρυνε το ανοσοποιητικό της σύστημα.

Οι ερευνητές που εξέτασαν τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανέφεραν ότι η γυναίκα εισήχθη σε τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου με υψηλό πυρετό και βήχα, πριν υποβληθεί σε τεστ που την «έβγαλε» θετική στον κορωνοϊό. Μετά από πέντε ημέρες, βγήκε από την εντατική και με μοναδικό σύμπτωμα την κόπωση, έδειχνε πως ο ιός είχε «υποχωρήσει πλήρως».

Ωστόσο, 59 ημέρες μετά την πρώτη διαπίστωση που έχει προσβληθεί με κορωνοϊό και δύο ημέρες μετά την έναρξη νέας χημειοθεραπείας για την ασθένειά της, η ηλικιωμένη εμφάνισε ξανά πυρετό, βήχα και δύσπνοια και το τεστ που έκανε, την «έβγαλε» ξανά θετική.

Τα τεστ αντισωμάτων που έκανε ήταν αρνητικά, η κατάστασή επιδεινώθηκε έπειτα από οκτώ ημέρες και πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα.

Παρά το γεγονός πως οι ερευνητές δεν είχαν κάποιο αρνητικό τεστ διαθέσιμο, στο οποίο να είχε υποβληθεί ενδιάμεσα η 89χρονη, είχαν πρόσβαση σε δείγματα και από τα δύο επεισόδια και επιβεβαίωσαν ότι η γενετική σύνθεση του ιού ήταν διαφορετική, καθιστώντας πιθανό το γεγονός να υπέφερε από εκ νέου μόλυνση.