Το «Stand By Me» το έχουν ερμηνεύσει άπαντες σχεδόν: από τον Otis Redding και τον Muhammad Ali έως τη Miley Cyrus και τον Meat Loaf. Τώρα, 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αθάνατου τραγουδιού του Ben E. King, μια μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών μαζεύτηκαν για να ηχογραφήσουν – ο καθένας από το σπίτι του – έναν μουσικό φόρο τιμής.

Ανάμεσα τους, οι Mark Knopfler, Rosanne Cash, Darius Rucker, Richard Thompson, Peter Frampton, Keb Mo, Jimmie Allen και Rick Wakeman.

Η ηχογράφηση αυτής της ερμηνείας, στην οποία συμμετέχουν και οι Paul Rodgers, Duane Eddy, John Oates, Sam Outlaw, Marc Cohn, μεταξύ πολλών άλλων, σύμφωνα με το ΑΠΕ θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στον Οκτώβριο για να συγκεντρωθούν χρήματα για την οργάνωση Help Musicians, η οποία βοηθά, οικονομικά, μουσικούς.

Η πρωτοβουλία για το σιγκλάκι – μια θαυμάσια ερμηνεία του τραγουδιού που έγραψαν οι King, Lieber και Stoller, και το οποίο η φωνή του Ben E. King απογείωσε στο Top Five – οργανώθηκε από τον Bob Harris του BBC.

«Θέλουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να βοηθήσουμε την ποικιλόμορφη και αφοσιωμένη grass roots μουσική κοινότητα που αγαπούμε τόσο πολύ» δήλωσε, όπως σημειώνει στο Rolling Stone, ο Harris.


Stand By Me (2020) - Whispering Bob's All-Stars