«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση»…

Αυτή είναι η κουβέντα που μονολογούν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής της πλατείας Όλγας που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με άγρια σκηνικά, τα οποία προκαλούνται από τους τοξικομανείς που συχνάζουν στην καρδιά της πλατείας.  

Είναι γνωστό ότι η πλατεία Όλγας και κυρίως το σημείο που βρίσκεται δίπλα από την παιδική χαρά, αποτελεί εδώ και μήνες το στέκι εθισμένων ανθρώπων που πηγαίνουν εκεί για να βρουν τη δόση τους και να κάνουν «συναλλαγές».

Οι παρεμβάσεις που είχαν ξεκινήσει να γίνονται από την αστυνομία στο πλαίσιο του σχεδίου της «Καθαρής Πόλης» έχουν σταματήσει προ πολλού και οι κάτοικοι μαζί με τους καταστηματάρχες, υποστηρίζουν ότι οι αρχές έχουν αφήσει την πλατεία στο έλεος του θεού.

Μιλούν μάλιστα για μία παρατεταμένη υποβάθμιση που δεν σχετίζεται απλά με την παραβατικότητα, αλλά τη φροντίδα που έχει επιφυλάξει για αυτή ο δήμος, θεωρώντας ότι την έχει παρατήσει.

Ωστόσο, η επιστολή που σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν, έχει να κάνει με το πλαίσιο της παραβατικότητας και των σκηνικών που διαδραματίζονται, σε καθημερινή βάση, στην πλατεία.

Στόχος τους, μάλιστα, είναι η επιστολή αυτή να φτάσει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας, πηγαίνοντας έτσι πλέον το θέμα δια της νομικής οδού, ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις και να αλλάξει κάποια στιγμή η κατάσταση αυτή.