Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί. 

Ειδικότερα, ημεδαπός άνδρας έλαβε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο από την Τράπεζα της Ελλάδας, ζητώντας τους κωδικούς τραπεζικού του λογαριασμού, προκειμένου να λάβει σημαντική ειδοποίηση. 

Ο παθόντας πείσθηκε και απέστειλε τους κωδικούς, με τους οποίους η δράστιδα μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (11.880) ευρώ.

Επίσης, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδή αγγελία πώλησης μεταχειρισμένου γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ. 

Ειδικότερα, πριν από τρεις ημέρες, ημεδαπός άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με άγνωστο δράστη για την αγορά του ελκυστήρα, με αποτέλεσμα να πειστεί και να του καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (2.480) ευρώ, χωρίς ωστόσο να παραλάβει τον ελκυστήρα.