Βαριά ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στην κρίσιμη αναμέτρηση του Νοεμβρίου προβλέπουν δύο ινστιτούτα δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ, που είχαν διαβλέψει την επικράτησή του επί τις Χίλαρι Κλίντον προ τετραετίας.

Το 2016 δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια Dornslife για λογαριασμό των Los Angeles Times (USC/LA Times), αλλά και εκείνη του Investor's Business Daily/TechnoMetrica (IBD/TIPP) παραμονή της ψηφοφορίας είχαν προβλέψει τη νίκη με 3,2% και 2% αντίστοιχα του Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον, αν και η τελευταία κέρδισε τελικά τη λαϊκή ψήφο με 2,1% αλλά έχασε την μάχη χάρη στις ψήφους του εκλεκτορικού κολλεγίου, επειδή ο αντίπαλός της είχε επικρατήσει σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά.

Και τώρα, επιβεβαιώνοντας όσα αποτυπώνονται και στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, οι χθεσινές (12 Οκτωβρίου) σφυγμομετρήσεις των USC και IBD/TIPP βλέπουν ήττα του Τραμπ με 13% και 8,5% αντίστοιχα έναντι του Μπάιντεν. Η δημοσκόπηση του IBD/TIPP δείχνει ότι αυτή τη φορά στηρίζουν περισσότεροι ψηφοφόροι τον Μπάιντεν από το 45% που τασσόταν υπέρ της Κλίντον προ τετραετίας τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής καμπάνιας. Η σφυγμομέτρηση του USC δίνει από τα τέλη Αυγούστου σταθερό προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων στον Μπάιντεν, ενώ το 2016 προέβλεπε σταθερά νίκη του Τραμπ εκτός από ένα τετραήμερο στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου.