Στο Ρέθυμνο ξεκινά σήμερα η δίκη στην υπόθεση δολοφονίας της Σούζαν Ίτον.

Η υπόθεση που συγκλόνισε πέρυσι το πανελλήνιο για την αγριότητα της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, θα εξεταστεί με τον Γ. Παρασκάκη, τον φερόμενο δράστη, να βρίσκεται στο εδώλιο. Ο κατηγορούμενος από την ώρα της σύλληψής του, μεταφέρθηκε σε φυλακές της Τρίπολης και μεταφέρθηκε στην Κρήτη όπου και θα δικαστεί για τον φόνο της Ιτον.

Παρούσα η οικογένεια της Αμερικανίδας βιολόγου

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας της Αμερικανίδας βιολόγου, Βάσω Πανταζή και Γεώργιο Τζερίζ, «μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Έλληνες».

Η υπόθεση είχε τραβήξει το ενδιαφέρον και του ξένου Τύπου πέρυσι το καλοκαίρι και μάλιστα, σύμφωνα με το zarpanews.gr, η Bild θα καλύψει την εκδίκαση της υπόθεσης από το δικαστήριο, με δύο απεσταλμένους.

Το χρονικό της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον

Ο φερόμενος δράστης, εντόπισε πέρυσι το καλοκαίρι την 60χρονη στο δρόμο κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι ενώ έκανε τζόκινγκ. Έκανε αναστροφή με το αυτοκίνητό του και την χτύπησε δύο φορές, ρίχνοντάς την κάτω αναίσθητη.

Στη συνεχεία την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τη μετέφερε σε σπηλιά, σε απόσταση 10 χλμ. από την περιοχή. Εκεί παρέμεινε περίπου μια ώρα και 20 λεπτά και στη συνέχεια την βίασε και την πέταξε σε ένα φρεάτιο στο παλιό πυροβολείο, το οποίο σκέπασε με μια παλιά παλέτα.

Ο δράστης υποστήριξε στις αρχές ότι εκείνο το μεσημέρι είχε βγει με σκοπό να ικανοποιηθεί σεξουαλικά και ο σκοπός του εγκλήματος ήταν σεξουαλικός. Υποστήριξε ακόμη ότι όταν τη βίασε η 60χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της, αλλά δεν ήταν νεκρή.

Η 60χρονη, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, έφερε βαριά κατάγματα στα πλευρά και στο πρόσωπο και χτυπήματα στα χέρια. Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 60χρονης ήταν ασφυκτικός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προήλθε από το κλείσιμο των αεραγωγών. Ο δολοφόνος στην κατάθεσή του στις αρχές αρνήθηκε ότι την έπνιξε.