Σε εγρήγορση βρίσκονται οι λιμενικές αρχές στο νέο λιμάνι της Πάτρας, με τους μετανάστες να προχωρούν τις τελευταίες ημέρες σε συχνές εξορμήσεις, στην προσπάθεια τους να επιβιβαστούν σε φορτηγά και πλοία για να ταξιδέψουν λαθραία στην Ιταλία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν από μερικές μέρες μετανάστες πραγματοποίησαν μία μαζική έφοδο 40 ατόμων στο νέο λιμάνι, προσπαθώντας να μπουν σε φορτηγά που ήταν σταθμευμένα εκεί και περίμεναν να ταξιδέψουν προς Ιταλία.

Οι αρχές προσπαθώντας από την πλευρά τους να σταματήσουν τη μαζική αυτή εισβολή των μεταναστών, έκλεισαν τις εισόδους του ISPS, έτσι ώστε να αφήσουν τις επιθέσεις εκτός των φυλαγμένων χώρων.

Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι έμειναν απροστάτευτοι. Οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών μιλούν για μία άναρχη κατάσταση που χαρακτηρίζει το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι εταιρείες τους δεν είναι διατεθειμένες να συνεχίσουν να πληρώνουν τις ζημιές που γίνονται κάθε τόσο στο χώρο του νέου λιμανιού, στις προμήθειες και στα φορτηγά τους.