Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφαελ Ναδάλ είναι αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο αντίπαλο ζευγάρι που έχουν δει τα κορτ του τένις.

Ωστόσο, οι δύο τενίστες είναι πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο και τους συνδέει μία μακρά φιλία, παρά το γεγονός ότι σε όλη τους την καριέρα ο ένας ανταγωνίζεται τον άλλον για όλους τους τίτλους (μαζί και ο Τζόκοβιτς βεβαίως).

Ο Ναδάλ κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός, φτάνοντας τους 13 τίτλους στο συγκεκριμένο γκραν σλαμ και τους 99 στην καριέρα του, ενώ του μένει ένας ακόμη για να… κατοσταρίσει, κάτι που αν πετύχει θα είναι ο τρίτος στην ιστορία (Κόνορς και Φέντερερ οι άλλοι δύο).

Και ο Φέντερερ δεν θα μπορούσε να μην του δώσει συγχαρητήρια για το επίτευγμά του. Με μία ανάρτηση στα σόσιαλ συνεχάρη τον Ναδάλ για την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός, τονίζοντας πως άξιζε αυτό το τρόπαιο.

«Πάντα είχα απεριόριστο σεβασμό για τον φίλο μου τον Ράφα και σαν άνθρωπο και σαν πρωταθλητή. Ως ο σπουδαιότερος αντίπαλός μου για πολλά χρόνια, πιστεύω πως πιέσαμε ο ένας τον άλλον ώστε να γίνουμε καλύτεροι παίκτες. Γι’ αυτό είναι τιμή για μένα να τον συγχαρώ για τον 20ο τίτλο του σε γκραν σλαμ. Είναι εντυπωσιακό πως έχει κερδίσει το Ρολάν Γκαρός 13 φορές, κάτι που είναι από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο άθλημα. Θέλω να συγχαρώ και την ομάδα του, γιατί κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Εύχομαι τα 20 τρόπαια να είναι ένα ακόμη βήμα για να συνεχιστεί αυτό το ταξίδι και για τους δυο μας. Μπράβο Ράφα, το άξιζες», έγραψε ο Ρότζερ Φέντερερ.