Όσοι κάνουν αθλητισμό, πηγαίνοντας καθημερινά σχεδόν στο γήπεδο, στο γυμναστήριο, στο Στάδιο ή όπου αλλού μπορεί να αθληθεί κανείς, σίγουρα το έχουν νιώσει:

Η άθληση, ειδικότερα την ώρα της προπόνησης, προσφέρει στον αθλητή ένα αίσθημα, διαφορετικό που δύσκολα μπορεί να νιώσει κανείς σε άλλες δραστηριότητες της ζωής του.

Το συναίσθημα της ελευθερίας. Της ελευθερίας από τις έγνοιες, τα άγχη της καθημερινότητας, αλλά και αυτής που σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι ικανός για τα πάντα, μιας αόρατης δύναμης που υπάρχει μέσα σου και σου δίνει τα κίνητρα για να πετύχεις αυτά που ζητάς.

Όλα αυτά τα συναισθήματα, που ίσως να υπάρχουν στο υποσυνείδητο μας, η άθληση στα απελευθερώνει. Και όταν κάνεις πρωταθλητισμό φανταζόμαστε ότι αυτές οι αισθήσεις είναι ακόμα πιο έντονες.

Κάπως έτσι πρέπει να προέκυψε και η φωτογραφία της Πατρινής πρωταθλήτριας της Ολυμπιάδας, Δέσποινας Μουρτά. Μετά το τέλος της προπόνησης ένιωσε ελεύθερη και σήκωσε τα χέρια της στον ουρανό, έγραψε "this is freedom" και τα likes στα social media έπεσαν «βροχή».