Δεν έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων την εβδομάδα που μας πέρασε από την ημέρα δηλαδή που εφαρμόστηκαν τα μέτρα για το μερικό lockdown στην Πάτρα και την Αχαΐα.

Από την άλλη όμως, δεν υπάρχει καμία σημαντική αύξηση, με τον κορωνοϊό να κινείται στο ίδιο επίπεδο με την περασμένη εβδομάδα από πλευράς διασποράς. 

Ωστόσο, τα εννέα κρούσματα που σημειώθηκαν την Κυριακή με βάση την καταγραφή του ΕΟΔΥ (εκ των οποίων το ένα από αυτά είναι από γνωστή συρροή), ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον δείκτη. 

Το σύνολο των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, από τη Δευτέρα έως και την Κυριακή, μέσα σε διάστημα δηλαδή μιας εβδομάδας, έφτασε τα 60. 

Συγκεκριμένα: Τη Δευτέρα είχαμε 6 κρούσματα, την Τρίτη 12 (αριθμός ρεκόρ για τον νομό), την Τετάρτη 11, την Πέμπτη 9, την Παρασκευή 8, το Σαββάτο 5 και την Κυριακή 9. Σύνολο 60. 

Το ερωτηματικό είναι για το αν σήμερα που λήγει η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, θα αρθούν τα μέτρα ή θα συνεχιστούν και την προσεχή εβδομάδα, κάτι που μετά την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα εννέα κρούσματα είναι και το πιο πιθανό. 

Θυμίζουμε πως ο νομός βρίσκεται στο υγειονομικό επίπεδο 3 με βάση τις ανακοινώσεις των προηγουμένων ημερών.