"Κρυφτούλι" στο κέντρο της Πάτρας έχουν ξεκινήσει να παίζουν τα τελευταία δύο βράδια οι νεαροί από τα μεσάνυχτα και μετά, με τους αστυνομικούς όταν εμφανίζονται μπροστά τους να τους κάνουν παρατηρήσεις με διακριτικό τρόπο και στη συνέχεια οι παρέες να φεύγουν από εκεί και να πηγαίνουν σε άλλα μέρη.

Έτσι από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, οι νέοι, αγόρια και κορίτσια, που δεν θέλουν να πάνε στα σπίτια τους από τα μεσάνυχτα και μετά, βρέθηκαν στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου και της Πατρέως και από εκεί στην πλατεία Γεωργίου.

Αν το lockdown στα καταστήματα της εστίασης συνεχιστεί και για το επόμενο διάστημα (θα εξαρτηθεί από τα όσα ανακοινώσει το υπουργείο και οι υγειονομικές αρχές), τότε είναι σίγουρο ότι η αστυνομία θα έχει να λύσει ένα πρόβλημα που θέλει μία ιδιαιτερότητα και έναν ξεχωριστό τρόπο για να το αντιμετωπίσει.

Μέχρι τώρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει δείξει μία στάση ανοχής στις συγκεντρώσεις των νέων στους υπαίθριους χώρους, προχωρώντας σε συστάσεις και όχι σε πρόστιμα, γνωρίζοντας ότι μία διαφορετικού τύπου παρέμβαση μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις και τότε το θέμα να πάει αλλού. Κάτι που ασφαλώς δεν το θέλει και ούτε είναι ο στόχος αυτός. 

"Φωνάζουν" σε Βλατερό και Δασύλλιο

Το σίγουρο είναι ότι το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης από τα μεσάνυχτα και μετά δεν αποδίδει και οι συγκεντρώσεις των νέων που συνεχίζονται, έρχονται για να το ακυρώσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από το "κρυφτούλι" που γίνεται τα τελευταία βράδια από τα μεσάνυχτα και μετά, υπάρχουν αρκετές διαμαρτυρίες συμπολιτών για συγκεντρώσεις νεαρών σε μέρη που δεν σύχναζαν παλιότερα.

Συγκεντρώσεις σαν αυτές στην πλατεία Ανδρούτσου στο Βλατερό ή στα σοκάκια που οδηγούν στο Κάστρο και στο Δασύλλιο, με τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών να φωνάζουν για τη μουσική που ακούγεται στη διαπασών, μη αφήνοντάς τους να κλείσουν μάτι.