Παίρνει βαθιά ανάσα, το χέρι του τρέμει καθώς εκτείνει τον γυμνό αριστερό βραχίονα του, στο άλλο χέρι κρατά μία λαβίδα με ένα έντομο εγκλωβισμένο στις άκρες της, και είναι αποφασισμένος να δεχθεί το τσίμπημά του.

«Είμαι ο Κογιότ Πίτερσον και πρόκειται να μπω στη ζώνη του τσιμπήματος», ανακοινώνει αποφασισμένος στην κάμερα. Δευτερόλεπτα αργότερα αποδεικνύοντας ότι τηρεί τον λόγο του, πιέζει το έντομο στο γυμνό του χέρι μέχρι εκείνο να τον τσιμπήσει. Στη συνέχεια πέφτει στο έδαφος όπου σφαδάζει και ουρλιάζει από τον πόνο, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να δείξει το χέρι που είναι ερεθισμένο από το δηλητήριο.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο του βίντεο. Κατά έναν απίστευτο τρόπο, ο 39χρονος Πίτερσον έχει γυρίσει δεκάδες τέτοια βίντεο, στα οποία δέχεται να τον τσιμπήσουν και να τον δαγκώσουν τα τρομακτικά έντομα. Και μέχρι στιγμής, η γενναιότητά του αυτή, τού έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα προσοδοφόρα. Το κυνήγι σε όλο τον κόσμο, αυτού που ο ίδιος αποκαλεί «ο βασιλιάς του τσιμπήματος» ή «το τέρας των τσιμπημάτων» (και τα δύο είναι τίτλοι από τα βιβλία του) έχει μετατρέψει τον λάτρη της άγριας ζωής και σκηνοθέτη σε μία τεράστια διαδικτυακή επιτυχία, ειδικά ανάμεσα στο βασικό κοινό του που είναι τα παιδιά.

Τα βίντεό του για πολλούς είναι συγκλονιστικά. Τον παρακολουθούν να εγκλωβίζει ένα πλάσμα στην άγρια φύση, συνήθως με ένα δίχτυ, και στη συνέχεια να το οδηγεί να τον τσιμπήσει. Μετά το τσίμπημα το κοινό του τον παρακολουθεί να σφαδάζει από τον πόνο και να περιγράφει πως αισθάνεται. Στη συνέχεια, το έντομο αφήνεται να επιστρέψει πίσω στη φύση.

Κι όλα αυτά, στο κανάλι του στο YouTube με τίτλο «Brave Wilderness» που ξεκίνησε το 2014 και σήμερα μετρά περισσότερους από 17,7 εκατομμύρια συνδρομητές και 3,6 δισεκατομύρια views. Σύμφωνα με την Daily Mail, μάλιστα, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κάθε μήνα από τις διαδικτυακές διαφημίσεις φτάνουν τα 294.000 δολάρια.

Βίντεο στο οποίο τον τσιμπάει ένα μυρμήγκι «σφαίρα» του οποίου το νευροτοξικό δηλητήριο λέγεται ότι είναι 30 φορές ποιο επώδυνο από το τσίμπημα της μέλισσας, έχει πάνω από 57 εκατομμύρια views.


STUNG by a BULLET ANT!

Σε άλλο βίντεο, με 56 εκατομμύρια views, δέχεται το τσίμπημα από ένα γεράκι ταραντούλα, μία γιγάντια σφήκα που παραλύει την αράχνη ταραντούλα με το δάγκωμά της και στη συνέχεια τη σέρνει μέχρι τη φωλιά της. Εκεί η σφήκα γεννά ένα αυγό στο θήραμά της και όταν αυτό εκκολάπτεται η προνύμφη τρέφεται από την εν ζωή ακόμα αράχνη.


STUNG by a TARANTULA HAWK!

Πρόσφατα ωστόσο ο Πίτερσον ανακοίνωσε ότι θα κάνει νέα βήματα, και κυκλοφόρησε ένα βίντεο που επιμένει ότι θα είναι το τελευταίο του με τσίμπημα, στο οποίο τον τσιμπά ένα είδος ασιατικής σφήκας.


STUNG by a CICADA KILLER!

Σε δηλώσεις του ο ίδιος πάντως στην Daily Mail, δηλώνει ότι έχει εξαιρετικά υψηλή ανοχή στο πόνο. «Μου αρέσει να πιστεύω ότι είμαι πολύ σκληρός, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολύ πιο σκληροί από εμένα», αναφέρει στη συνέχεια. Ο ίδιος εξήγησε ότι στόχος του είναι περισσότερο να εκπαιδεύσει το κοινό του παρά να το διασκεδάσει. «Θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι αυτά δεν είναι πλάσματα που πρέπει να φοβάστε», είπε και συνέχισε: «Θέλουμε αυτά τα ζώα να είναι κάτι που οι άνθρωποι απολαμβάνουν, σέβονται και αγαπούν».

Πρώην τεχνικός εργαστηρίου που σπούδασε κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, ο Πίτερσον είχε κάνει δεκάδες βίντεο που σχετίζονται με την άγρια ζωή στο YouTube με τον συνεργάτη του Μαρκ Βινς.

Σε μια επίσκεψη στη μητέρα του Πίτερσον στην Αριζόνα πριν από πέντε χρόνια, ο Μαρκ τον προκάλεσε να κρατήσει τα χέρια του σε μια φωλιά μυρμηγκιών θεριστών για ένα λεπτό. Τα μυρμήγκια αυτά όχι μόνο έχουν πολύ τοξικό τσίμπημα, αλλά είναι επίσης πολύ επιθετικά και γρήγορα. Έτσι, δεν πέρασε πολύ ώρα μέχρι να φτάσουν στον λαιμό του και μέσα στο παντελόνι του, στα πόδια του. «Ήταν εξαιρετικά οδυνηρό, νομίζω ότι είχα 50 έως 60 τσιμπήματα και δεν προβλέψαμε πόσα μυρμήγκια θα με τσίμπαγαν», λέει ο Πίτερσον. «Νόμιζα ότι απλά θα έμεναν στα χέρια μου, αλλά είχα τσιμπήματα σε μέρη που δεν μπορούσαμε να δείξουμε». Το βίντεο έγινε viral και σιγά σιγά ο κόσμος άρχισε να ψάχνει τα βίντεό του.

Παραδέχεται ότι η μητέρα του πιστεύει ότι είναι «λίγο τρελός», αλλά λέει ότι η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της 12χρονης κόρης του, τον στηρίζουν. Τέλος, είναι περήφανος για το γεγονός ότι δεν έβρισε ποτέ στην κάμερα κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών του, κάτι που είναι μάλλον αξιέπαινο.