Στον Λάζο Μαντικό και στο 90,6 ΑΡΤ FM παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη την περίοδο που έπαιζε στο Ρετιρέ.

«Το Ρετιρέ» εποχή στο Mega ! Μελαχρινός τότε ηθοποιός για τον ρόλο του Άλκη! Μπορούσατε να ζήσετε τότε άνετα με τις οικονομικές αποδοχές από τις πρώτες σας τηλεοπτικές δουλειές; Τη δεύτερη χρονιά είχατε ζητήσει και εσείς καλύτερα χρήματα;

«Δεν μπορούσαμε να ζήσουμε με τις οικονομικές αποδοχές από «Το Ρετιρέ»! Είμαι ένα από τα παιδιά του Δαλιανίδη και το χαίρομαι. Δεν ήταν εύκολο να είσαι παιδί του Διαλανίδη, ήταν πολύ αυστηρός στις επιλογές του και σε αυτούς που έπαιρνε να είναι σε ταινίες του. Ήταν μια πιο γλυκιά εποχή τότε μπορώ να πω. Δεν είναι όπως είναι σήμερα. Η εποχή μας είναι άφυλη, σκληρή. Εγώ στεναχωριέμαι για τα νέα παιδιά σήμερα. Βλέπω τόσο το ταλέντο να ξεχειλίζει αλλά να μην μπορεί να αγγίξει τη μάζα, τον πολύ κόσμο. Γιατί είναι όλα αναλώσιμα σήμερα»

«Γεννήθηκα ξανθός και μάλλον θα πεθάνω ξανθός. Μελαχρινός έγινα για τις ανάγκες του Δαλιανίδη στο «Ρετιρέ!».

«Στα πρώτα γυρίσματα του «Ρετιρέ» έχασα τον πατέρα μου, μέρα Χριστουγέννων. «Το Ρετιρέ» είχε αρχίσει γυρίσματα μόνο δύο μήνες νομίζω και πέρασα το πρώτο εξάμηνο του «Ρετιρέ» με μια ιδιαίτερη στεναχώρια. Πήγαινα στα γυρίσματα μαραμένος και έβαζα πολύ μεγάλο κόπο για να μπορώ να αντεπεξέρχομαι. Αυτό είναι κάτι που το θυμάμαι. Δεν το έχω μοιραστεί ποτέ. Δεν το έχω πει ποτέ. Το λέω τώρα σε εσάς. Αλλά ο ηθοποιός έτσι είναι. Έπαιζα και στο θέατρο τότε. Το άκουγα από τους παλιούς, από την Καλουτά, την Βλαχοπούλου που έχαναν τους δικούς τους και πήγαιναν και παίζανε και έλεγα πω πω πως μπορούν και το κάνουν. Εμένα Παναγία μου δεν θα μου συμβεί και μου συνέβη!»


Μάκης Δελαπόρτας: «Στη ζωή μου έπαιξε ρόλο ο ελληνικός κινηματογράφος!» (HXHTIKO - ΑΡΤ FM)