Η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και η απόφαση του δικαστηρίου να τη χαρακτηρίσει εγκληματική οργάνωση, φαίνεται ότι θα έχει και τις αντίστοιχες επιπτώσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Ήδη η Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπισταλιστικής Κίνησης (ΑΡΠΑ) και η Λαϊκή Συσπείρωση στη Δυτική Ελλάδα έχουν ζητήσει την αποπομπή από το σώμα του επικεφαλής της παράταξης Πατριωτική Αυγή, Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Η παράταξη αυτή θεωρείται ως εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό συμβούλιο, ενώ ο επικεφαλής της, αν και είχε διαφωνήσει με την ηγεσία της, είχε κατέβει παλιότερα υποψήφιος βουλευτής.

Πάντως, στα προεκλογικά φυλλάδια της παράταξης στις εκλογές του 2019 δηλωνόταν ξεκάθαρα ότι ο συνδυασμός αυτός εκπροσωπούσε τη Χρυσή Αυγή. Ο κ. Νικολακόπουλος, εκτός από την συμμετοχή του στο σώμα του συμβουλίου, παίρνει μέρος και στην 6μελή γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το 1821.

Αναμένουμε τις αντιδράσεις των υπολοίπων παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου και αν θα συμφωνήσουν με τις εισηγήσεις της ΑΡΠΑ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.