Ακατανόητες χαρακτήρισε τις αλλαγές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον ποινικό κώδικα ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σημείωσε ότι είναι ακατανόητες «οι πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ευνόησαν την Χρυσή Αυγή, όπως καταγγέλλει και ο Σταύρος Κοντονής». Παράλληλα, υποστήριξε ότι ότι ο Σταύρος Δήμας αρνήθηκε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Νίκος Βούτσης, ως πρόεδρος της Βουλής, έλεγε ότι θα προσμετρηθούν κανονικά οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αναφορικά με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι θα ελεγχθούν οι διαδικασίες αλλά και από ποια κυβέρνηση υιοθετήθηκαν και ψηφίστηκαν οι σχετικές διατάξεις. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών, θα αντιμετωπίσει ζητήματα που έχουν ανακύψει, με αφορμή την δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση για τα αυθαίρετα

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε, επίσης, ότι έχει ήδη δρομολογηθεί νέο πακέτο εκπτώσεων και μειωμένων τιμολογίων της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της εμπορικής πολιτικών και των ιδιωτικών παρόχων ρεύματος, υπάρχουν ανάλογες προσφορές.

Τέλος, αναφορικά με την τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε ότι είχαν δοθεί δύο παρατάσεις και δεν υπήρξε περιθώριο για άλλη.