Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Έδεσσας καθώς, μέσα σε διάστημα 6 μηνών, τουλάχιστον 24 σκύλοι βρέθηκαν δηλητηριασμένοι από φόλες.

Πρόκειται για αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα που βρέθηκαν νεκρά σε κεντρικά σημεία της πόλης και κυρίως στο πάρκο Κιουπρί. Οι κάτοικοι έχουν σοκαριστεί όχι μόνο από τη βαναυσότητα της πράξης αλλά και από το γεγονός ότι οι δράστες προφανώς λειτουργούν βάσει ενός καλά οργανωμένου και παρατεταμένου σχεδίου.

«Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός. Στο παρελθόν μπορεί να είχαμε κάποια μεμονωμένα περιστατικά σε κάποια γειτονιά με ένα θύμα για παράδειγμα, που θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι ο δράστης ήταν κάτοικος της περιοχής. Τώρα όμως το θέμα έχει ξεφύγει», δήλωσε στο ThessToday.gr η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Έδεσσας Κατερίνα Καλτσά.

Το φαινόμενο των δηλητηριάσεων είχε ξεκινήσει από την 1η Απριλίου 2020 και μέχρι και 1η Οκτωβρίου συνεχιζόταν, με 24 σκυλιά να βρίσκουν τραγικό θάνατο. «Τα σκυλιά αυτά ζούσαν χρόνια ολόκληρα στην Έδεσσα. Κάποια 5 χρόνια, κάποια ακόμη και 7 χρόνια. Ήταν με τα τσιπάκια τους, εμβολιασμένα, με βιβλιάρια» αναφέρει η κα Καλτσά χαρακτηρίζοντας τα ως «μέλη της κοινωνίας της Έδεσσας». Τα 22 ήταν αδέσποτα, εκ των οποίων δυο πρόσφατα εγκαταλελειμμένα και τα 2 δεσποζόμενα, σύμφωνα με την ίδια.

Η Κατερίνα Καλτσά επισήμανε ότι «και εμείς ως Σύλλογος έχουμε υποβάλλει μηνύσεις για το κάθε περιστατικό και στην αστυνομία και στον εισαγγελέα. Από την πλευρά του δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει κάνει επίσης μηνύσεις για τα ίδια περιστατικά».