Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα με πολλές ευχές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Ερυμάνθου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Οκτώβρη 2020, στο ανοικτό προπονητήριο του Συλλόγου στο Βασιλικό πανηγυρική εκδήλωση του «Α.Σ.Τ. ΠΕΛΟΠΑΣ». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, κ. Θεόδωρος Μπαρής, καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Διον. Γεωργαντόπουλος ενώ συμμετείχαν αθλητές, μέλη και φορείς του Α.Σ.Τ. Πέλοπας.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, με την απειλή του κορωνοϊού και τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του, είναι μεγάλο προνόμιο για τον Σύλλογο να διαθέτει το ανοιχτό οργανωμένο προπονητήριο στο γήπεδο Βασιλικού το οποίο καλύπτει τις προδιαγραφές των πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας για την προετοιμασία των αθλητών του.

Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα στο αγωνιστικό καλεντάρι 2020 του «Α.Σ.Τ. ΠΕΛΟΠΑΣ» είναι καταπληκτικά. 81 συμμετοχές αθλητών του σε 9 διοργανώσεις (εκ των οποίων 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ανοιχτού και κλειστού χώρου) και 29! μετάλλια στη φαρέτρα του Πέλοπα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε απονομή από τον Δήμαρχο Ερυμάνθου κ. Θ. Μπαρή του ασημένιου μεταλλίου που κατέκτησαν στην κατηγορία μικτού σύνθετου τόξου εφήβων – νεανίδων, κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Νέων Ανοιχτού Χώρου που διεξήχθη το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου 2020, στο Ο.Α.Κ.Α., οι Βίκτωρ – Μάριος Πανάρετος (πρωταθλητής παίδων ανοιχτού χώρου 2020) και Κωνσταντίνα Παρασκευοπούλου (πρωταθλήτρια νεανίδων κλειστού χώρου2020).

Επίσης κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε απονομή των διπλωμάτων “white arrow” στους πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές του Α.Σ.Τ. Πέλοπα, Κωνσταντίνο Μανωλόπουλο, Χριστίνα Μανωλοπούλου και Χρήστο Κέφαλο.

Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσει φυτώριο αθλητών και να διδάξει με ασφάλεια την τέχνη της τοξοβολίας, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Οι προπονητές, Παύλος Κούλης (Πρόεδρος του Συλλόγου) και Δημήτρης Μαρκουΐζος (απόφοιτος Σχολής Προπονητών Γ.Γ.Α.), πέραν της άρτιας τεχνικής κατάρτισης, μεταλαμπαδεύουν βασικές αξίες στους αθλητές που εμπνέουν την κοινωνία και κυρίως τους νέους ανθρώπους: το ευ αγωνίζεσθε, το πάθος, τη σκληρή δουλειά και την επιμονή. Με την καθημερινή προσπάθεια των αθλητών, παρέχονται εφόδια για την εξέλιξή τους σε ατομικό πρωτίστως επίπεδο και την επίτευξη των αγωνιστικών τους στόχων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Δήμαρχος κ. Θ. Μπαρής, απηύθυνε χαιρετισμό, όπου πέραν των συγχαρητηρίων για τη δύναμη, την παρουσία και τα αποτελέσματα του Συλλόγου, επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός της ατομικής εξέλιξης των αθλητών μέσα από τα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας στον αθλητισμό για την κατάκτηση ενός στόχου. Αυτό αποτελεί κίνητρο για τη ζωή γενικότερα και όχι μόνο για τον αθλητισμό, ενώ τόνισε πως ο σύλλογος έχει όλα τα προαπαιτούμενα για να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον.