Νέο ρεκόρ κατέγραψε σήμερα η Ουκρανία με 5.804 νέα κρούσματα κορωνοϊού να καταγράφονται το περασμένο 24ωρο, μετά το χθεσινό των 5.397 νέων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί το 24ωρο της Τετάρτης.

Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ νέων κρουσμάτων που καταγράφονται σε μια ημέρα.

Με τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από SARS-CoV-2 στην Ουκρανία ανήλθε σε 250.538.

Το 24ωρο που πέρασε 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από COVID-19, με τους οποίους ανήλθε σε 4.779 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την ασθένεια αυτή.

Η έξαρση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ουκρανία ώθησε την κυβέρνηση να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα καραντίνας που επέβαλε ως τα τέλη του Οκτωβρίου.

Ρεκόρ και στη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα 516 νέα κρούσματα, σπάζοντας το ημερήσιο ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο για τρίτη συνεχή ημέρα, σύμφωα να με τα επίσημα στοιχεία.

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 23.279 κρούσματα covid-19 και 880 θάνατοι.

Συνολικά 1.063 άνθρωποι νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού και 56 βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως φαίνεται από την πλατφμόρμα ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Παρά την άνοδο των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας σχολίασε ότι η χώρα του τα πάει σχετικά καλά σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ που έχουν πληγεί από το δεύτερο κύμα της επιδημίας covid-19 και απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων προς το παρόν.