Η κρίση της πανδημίας ήταν αναμενόμενο από την αρχή της ότι θα έφερνε νέα "λουκέτα" στην αγορά, σε κάθε μορφή της τοπικής οικονομίας της Πάτρας.

"Λουκέτα" που έρχονται και πάλι στο προσκήνιο ως χαρακτηριστικό της αγοράς, μετά την οικονομική κρίση και το τσουνάμι που είχε φέρει το κλείσιμο αρκετών επιχειρήσεων τα χρόνια του μνημονίου.

Ζητούμενο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με δεδομένη την κρίση και την φτωχοποίηση που φέρνει η πανδημία, είναι το κλείσιμο των επιχειρήσεων να μην επεκταθεί.

Γιατί "λουκέτα" θα υπάρξουν. Ειδικότερα μετά το… μερικό lockdown που αποφασίστηκε για την Πάτρα, είναι αρκετοί επιχειρηματίες που έλεγαν ότι θα το παλέψουν και απογοητεύτηκαν πλήρως.

Κυρίως από την εστίαση. Σημαντικό επιχειρηματικό όνομα της Πάτρας που είχε ανοίξει φοιτητικό στέκι τα τελευταία δύο χρόνια στην οδό Πατρέως, ετοιμάζεται να κλείσει την επιχείρηση του, καθώς το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για αποστάσεις ασφαλείας τον "λύγισε".

Όπως έλεγε δεν ξέρει αν θα ανοίξει και πάλι την επιχείρηση του μετά από αυτό. Δεν είναι όμως το μοναδικό λουκέτο που έρχεται. Σε εμπορικό, αυτή τη φορά, κατάστημα στο κέντρο της Πάτρας που έχει πολλά χρόνια στον τομέα του, με ιδιοκτήτη δυνατό όνομα Πατρινού επιχειρηματία έχει προαναγγελθεί επί της ουσίας στους εργαζόμενους το επερχόμενο κλείσιμο της επιχείρησης.

Οι πρώτες μικρές "βόμβες" της κρίσης της πανδημίας σκάνε στην αγορά της Πάτρας. Τα πράγματα είναι τέτοια που ενδέχεται να προλάβουν τις περιπτώσεις αυτές, άλλες που βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη θέση.

Όπως και να έχει μπαίνουμε πλέον σε μία νέα πραγματικότητα για την αγορά της πόλης. Αν δηλαδή ως τώρα η αγορά βρισκόταν στο γκρεμό, σε λίγο πέφτει και προσγειώνεται σε ένα άλλο, μάλλον πιο χαμηλό και πιο δύσβατο μονοπάτι, από αυτό που ήταν μέχρι πρότινος.