Επικίνδυνα φαινόμενα παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη, στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, καθώς διάφοροι «καλοθελητές» γονείς παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους με τη βία, όπως έπραξε γονιός στο 3ο ΓΕΛ της πόλης με τη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου.

Σύμφωνα με το seleo.gr, γονιός έσπασε την πόρτα εισόδου σε αίθουσα όπου πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ. Ως άλλος… ταύρος σε υαλοπωλείο ο «αγανακτισμένος» γονιός, με τη συμπαράσταση του διευθυντή του σχολείου, έσπασε την πόρτα με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά μαθητές. Το σχολείο σήμερα βρίσκεται σε κατάληψη, όμως το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει ήδη λάβει διαστάσεις.

«Είναι το πρώτο τέτοιο βίαιο περιστατικό που έχουμε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ωστόσο εκείνο που μας προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι η στάση του διευθυντή του σχολείου, με τη συνδρομή του οποίου συνέβη το βίαιο περιστατικό», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

Για το περιστατικό πραγματοποίησε χθες γενική συνέλευση το Δ.Σ. της Γ’ ΕΛΜΕ. Η πρόεδρος Γιάννα Λαθήρα σχολίασε: «Ο εκπαιδευτικός έχει ρόλο παιδαγωγικό, όχι κατασταλτικό».