Το κορωνο – πάρτι, σε σκάλες, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης από τα μεσάνυχτα και μετά, συνεχίστηκε και το βράδυ της Τετάρτης, την δεύτερη μέρα εφαρμογής του μέτρου.

Βέβαια, ίσως να συνεχίστηκε σε κάπως πιο χαλαρούς ρυθμούς, σε σύγκριση με την Τρίτη, όμως μη ξεχνάμε ότι μπροστά μας έχουμε Παρασκευή και Σάββατο, με τους νέους μην δείχνουν να έχουν την διάθεση να πάνε από τα μεσάνυχτα στα σπίτια τους.

Έτσι για ακόμα ένα βράδυ οι σκάλες της Αγίου Νικολάου από τα μεσάνυχτα και μετά είχαν αρκετό κόσμο, χωρίς μέτρα και αποστάσεις. «Κάπως έτσι θα κυλήσει η κατάσταση όσο τα καταστήματα παραμένουν κλειστά» μας έλεγε επαγγελματίας της εστίασης.

«Το μόνο πρόβλημα για αυτούς θα είναι όταν βρέχει, όπου τότε θα συγκεντρώνονται σε τίποτα υπόγεια και αποθήκες» σχολίασε καυστικά.

Στο μεταξύ, τα καταστήματα και οι επαγγελματίες εστίασης, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και τους ελέγχους που έγιναν στα μαγαζιά, συμμορφώθηκαν απόλυτα με το μέτρο.

Έκλεισαν τα μαγαζιά τους τα μεσάνυχτα και ορισμένα στις δώδεκα παρά. Η μια παράβαση και το επεισόδιο που έγινε το οποίο κατέληξε στη σύλληψη δύο ατόμων αφορούσε ένα κατάστημα στα Ζαρουχλέικα, έξω από το κέντρο της Πάτρας.

Με λίγα λόγια η εστίαση για ακόμα μία φορά, έχοντας δεχθεί την χαριστική βολή του lockdown από τα μεσάνυχτα, δείχνει μία συμμόρφωση με τα μέτρα που της αποδίδονται.

Έστω και αν γνωρίζει ότι η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί τα μαγαζιά από την απόφαση αυτή είναι ανεπανόρθωτη.

(Η φωτογραφία είναι από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου το βράδυ της Τετάρτης).