Ο Μάκης Μπαλαούρας σε συνέντευξη του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» και στον Α. Πετρόπουλο αναφέρθηκε στην απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

  Στην αρχή ο πρώην βουλευτής μίλησε για μέρα χαράς, αλλά και δικαίωσης,  αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Εφετείου, αν και αυτονόητη μετά τα εγκλήματα που έκαναν, δε παύει να είναι ιστορική (γνωρίζοντας, παντού, τη μεροληπτική τυφλότητα της), που έχει διδαχτικό αντίχτυπο σε όλη την Ευρώπη. Δίνοντας απέραντα συγχαρητήρια στους δικαστές που εξέφρασαν το κοινωνικό αίσθημα, όπως εκφράστηκε και στην μεγαλειώδη συγκέντρωση, αλλά και το έντονο συναίσθημα που φάνηκε από τα δάκρυα νέων και μεγάλων και από τις ζητωκραυγές και χειροκροτήματα, ιδιαίτερα σε όσους/όσες μιλούσαν και αγωνίζονταν για χρόνια να σπάσουμε το αυγό του φιδιού, όταν άκουσαν ότι «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση"!!! 

Σε ερώτηση για το πως βίωσε στη Βουλή τη Χρυσή Αυγή, ο Μάκης Μπαλαούρας αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά με τον Κασιδιάρη, το μακρύ χέρι της Ναζιστικής οργάνωσης:

  1. «Μάϊος 2016, σε συνεδρίαση της Βουλής όπου προέδρευα, όταν ο Κασιδιάρης που ήθελε, ανεπιτυχώς, να πάρει τον λόγο με τσαμπουκά, προέβη σε τραμπουκισμούς και προσωπικές απειλές και ύβρεις στο πρόσωπο μου. «Δε φοβηθήκαμε τους όμοιούς σου σε νύχτες βάρβαρες με τανκς, σιγά μην φοβηθώ εσένα», του απάντησα και κάθισε κάτω».
  2. Για τη «Φρουρά-Φρουρά!» Έναν, ακριβώς, χρόνο μετά, το 2017, ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στον Δένδια «Μην περνάς από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω», τον έσπρωξε και έγινε μπάχαλο, που όμως δε έδειξε το κανάλι της Βουλής Οι Χρυσαυγίτες βουλευτές πετούσαν μπουκάλια νερού στους βουλευτές. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως Μανιός, Ξυδάκης και Μηταφίδης, σηκώθηκαν απειλητικά, προσεγγίζοντας τα έδρανα της της  Χρυσής Αυγής.

«Προέδρευα και βλέποντας ότι η Βουλή θα γινόταν ρινγκ, απέβαλα τον Κασιδιάρη, λέγοντας του «Μολύνετε τη Βουλή!», αλλά αυτός με τσαμπουκά δεν έφευγε. Τότε κάλεσα τη Φρουρά της Βουλής να τον βγάλει βιαίως έξω. Όμως από το πανδαιμόνιο δεν ακουγόταν τίποτα. Το επανέλαβα 20 φορές, μέχρι να ακούσουν οι φρουροί. Έστειλα κλητήρα να καλέσει τη Φρουρά, αλλά και όταν ήλθε ήταν αμήχανη, γιατί πρώτη φορά αντιμετώπιζε τέτοιους έκνομους τραμπουκισμούς. Τελικά, υπάκουσαν και τον έβγαλαν έξω, ο οποίος αφρίζοντας εκστόμιζε ακατανόμαστες ύβρεις. Το σημαντικό κέρδος για τη Δημοκρατία, ήταν μετά από πρόταση μου, η Βουλή ομόφωνα καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή, επιβάλλοντας μομφή σε ΟΛΗ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της και όχι μόνο στον Κασιδιάρη.»…  «Αρκετοί, ιδίως τα γνωστά κανάλια και σάιτ, λοιδόρησαν τη «Φρουρά-Φρουρά», μετρώντας τις φορές που κάλεσα τη φρουρά, υποβαθμίζοντας τη ναζιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στη Δημοκρατία, μέσω της επίθεσης εντός του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Μάκης Μπαλαούρας.

  Ο πρώην βουλευτής αναφέρθηκε και στην τυχοδιωκτική πολιτική, όπως έπραξε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, της ΝΔ που παρά το επεισόδιο άρχισε από το πέραμα του Ν. Δένδια μπροστά από τον Κασιδιάρη και την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση της Βουλής, το βράδυ, ακολουθώντας Άδωνη Γεωργιάδη, έβγαλε ανακοίνωση ότι ήταν στημένο(!) από ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, αδειάζοντας τους βουλευτές της και τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών…