Ο ΣΚΕΑΝΑ σε σχέση με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στις σκάλες της Αγίου Νικολάου αλλά και άλλων σημείων της πόλης αναφέρει:

"Ξεκίνησε η επιβολή του lock down για την Αχαΐα και μαζί με αυτήν, η καταστροφή των βραδινών καταστημάτων μας. Κι από σήμερα ζούμε το αναμενόμενο… και το οποίο είχαμε καυτηριάσει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Κλείσαμε τα καταστήματα μας και οι πολίτες, νέοι κυρίως στην ηλικία, συναθροίστηκαν σε σκάλες, σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, κατά εκατοντάδες για να συνεχίσουν την διασκέδαση τους. Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με την εμφάνιση πλανόδιων πωλητών αλκοόλ.

Θεωρούμε λοιπόν, τουλάχιστον παράλογο να κλείνουν οι ελεγχόμενοι χώροι της εστίασης, όπου εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας και να αφήνει το κράτος με εντολή του τον κόσμο να διασκεδάζει ανεξέλεγκτα σε χώρους που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να ελεγχθούν.

Αφανίζουμε δηλαδή, έναν κλάδο στον βωμό της προστασίας κατά της πανδημίας και από την άλλη δεν καταφέρνουμε τίποτα, αντιθέτως δημιουργούμε υγειονομικές βόμβες.

Κατανοούμε πως είναι λεπτός ο χειρισμός της επέμβασης των αρχών σε ένα πλήθος νέων που διασκεδάζουν, αλλά θεωρούμε άδικο να εφαρμόζονται οι νόμοι σε δύο ταχύτητες.

Θέλουμε όλοι μας να βγούμε από το κακό. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και αυτό θέλει άλλες αποφάσεις.

Η τιμωρητική και εξοντωτική επιβολή κυρώσεων δεν μας αξίζει.

Πληρώσαμε το κάθε τίμημα και το πληρώνουμε καθημερινά."